6 alternatives pour les sacs en plastique - StrawbyStraw

6 alternatives pour les Rietjes en plastique

Nous avons une alternative aux produits en plastique après le meilleur choix pour vous ?

Wat voor rietjes passen het beste bij uw bar ? Par 3 juillet 2021 geldt een plastique verbod porte talon Europa. In sommige steden en landen geldt het verbod op plastic wegwerpproducten al, maar wellicht bent u nog zoekende naar goede alternatieven.

Van papieren rietjes die u kunt wegwerpen tot aan bamboe rietjes voor hergebruik. Er zijn enorm veel alternatieven. Maar welke keuze maakt u ? Hier moet u op letten :

 

Wegwerp rietjes de herbruikbare rietjes?

Pourquoi avez-vous fait des recherches sur la nécessité de vous engager pour des activités de transport telles que vous ne faites pas votre école ? Pailles réutilisables zoals glazen, metalen of bamboe rietjes zijn idealal als u deze wil hergebruiken. Ze zien er mooi uit en u schaft ze eens in de zoveel tijd aan omdat ze herbruikbaar zijn. Wel dient u deze goed te wassen, bijvoorbeeld met een rietjesborstel zodat u zeker weet dat ze voldoen aan de hygiëne eisen. Priets de transport zijn er ook in alle materialen, varianten en opties. Het voordeel is dat ze per stuk goedkoper zijn dan herbruikbare rietjes, sommigen zien er op het eerste blik duurzaam uit en vaak kunt u ze ook bij het GFT afval gooien. Aussi u liever deze optie kiest, doe dan goed onderzoek naar het materiaal van deze milieuvriendelijke rietjes.

 

Fermeté

Vindt u het belangrijk dat een rietje lang genoeg goed blijft in elk drankje zonder dat ze verslappen? Kijk dan goed naar het materiaal. Dans elke sectie hieronder vind u een beschrijving en uitleg sur elk type rietje.

 

La présentation

Hoe presenteert u elk drankje? Vindt u bepaalde kleuren belangrijk omdat die mooier matchen met uw cocktails bijvoorbeeld? De kiest u voor een duurzame uitstraling?

 

Milieuuvriendelijkheid

Er zijn divers alternatieven voor plastic rietjes en ook est er veel onduidelijkheid over: biobased rietjes, composteerbare rietjes, biologisch afbreekbare rietjes, recyclebare en ga zo maar door. Sommige papieren rietjes bevatten bijvoorbeeld een coating om het rietje iets steviger te houden, let goed op het materiaal hiervan. PLA rietjes van melkzuur dienen gecomposteerd te worden. Maar heeft u een composteerinstallatie of kunt u deze rietjes makkelijk wegwerpen?

 

Pailles réutilisables

1. Glaze rietjes

Avantages : Deze rietjes zien er vaak erg chic uit! Mooi doorzichtig en u kunt zo goed zien de ze van binnen schoon zijn.

Inconvénients: Het nadeel van glazen rietjes est dat ze kunnen breken, ze zijn immers van glas. Daarnaast moeten de rietjes grondig gereinigd worden na gebruik.

 

2. Riets métalliques

Avantages : ook deze rietjes zien er top uit en zijn hip. Ze zijn verkrijgbaar in een heleboel kleuren: metaal zwart, regenboog, goud en zilver. Door de look brillant schittert elke cocktail.

Inconvénients: ze zien er zo leuk uit en worden daardoor helaas weleens meegenomen door gasten. Ook moet u ervoor zorgen dat ze grondig gereinigd worden. Omdat deze rietjes niet doorzichtig zijn kunt u niet goed van binnen zien de ze goed schoon zijn voor de volgende gebruiker.

 

3. Rietjes de bambou

Avantages : bambou rietjes zorgen voor een milieuvriendelijke presentatie bij elk drankje. Door het materiaal en de kleur zijn bamboue rietjes meteen herkenbaar als milieuvriendelijk.

Inconvénients: bamboe rietjes zijn soms erg dik en daardoor minder prettig voor het bu. Doordat bamboe een houtsoort is, trekt het vocht op den duur in het rietje en ziet het er minder smakelijk uit. U moet ze dus van tijd tot tijd vervangen voor nieuwe rietjes. Ook moet u deze rietjes grondig reinigen na gebruik.

 

Duurzame wegwerprietjes rietjes

4. Papiers rietjes

Avantages : papieren rietjes zijn verkrijgbaar in alle kleuren en maten. Ze zijn vaak mooi versierd met gekleurde imprime waardoor elk drankje er vrolijk uitziet.

Inconvénients: papieren rietjes worden snel zacht en bu. Het rietje verslapt waardoor er geen a bu meer doorheen komt. Blijven ze wat langer in het drankje? Dan kunnen er stukjes papier in het drankje terecht komen. Dit ziet er op een gegeven moment niet zo smakelijk meer uit. Daarnaast geven papieren rietjes een "papieren" smaak mee tijdens het drinked.

 

5. Rietjes en PLA

Avantages : PLA est duurzamer dan plastic omdat er geen ruwe olie in verwerkt wordt. Hierdoor est het makkelijker af te breken. Omdat ze verder bijna dezelfde kwaliteiten hebben als plastic zijn ze enorm gebruiksvriendelijk.

Inconvénients: PLA rietjes worden door klanten vaak ook wel verward rencontré plastic waardoor u discussions kunt krijgen. Ook s'est déjà trompé sur les rietjes du PLA. Ze zijn inderdaad biologisch afbreekbaar, maar hiervoor heeft u een industriële compostinstallatie nodig. De meeste restaurants hebben dit niet. Voor velen est het onduidelijk wat nou precies het verschil is tussen biobased producten, biologisch afbreekbare producten et composteerbare alternatieven voor plastic producten. Mocht het na deze alinea nog niet duidelijk zijn, Cliquez ici pour plus d'informations.

 

6. Rietjes van Tarwestro

Avantages : ze zijn 100% naturelijk. Deze rietjes groeien op het land en zijn dus eigenlijk plantenstengels. Degenen die weleens in een boerderij of paardenstal staan ​​zullen het direct herkennen van stro! Date de porte ces rietjes volledig natuurlijk zijn, variëren de diametres tussen 4-7 mm, waardoor elk drankje direct milieuvriendelijke uitstraling krijgt. Ook blijven rietjes van stro urenlang stevig in elk drankje.

Inconvénients: het nadeel van deze rietjes voor mensen die het voor 't eerst gebruiken is dat ze kunnen breken wanneer ze er hard in knijpen. Als u rietjes van stro minstens 5 secondsen in een glass water / bu laat staan, worden ze makkelijk buigbaar. Dan zijn ze dus niet meer te breaken! Dit moet men wel van tevoren weten.

Vous aimez ce que vous lisez et vous souhaitez nous soutenir ? Achetez un pack ou envoyez nos pailles écologiques aux restaurateurs !