Les cocktails fumés sont à la mode ! Hoe maak je ze?

Straw by Straw cocktails bannière Shopify

Ben je op zoek naar een unieke twist voor je cocktailmenu ? Dan zijn cocktails fumés misschien wel iets voor jou! Cocktails fumés à la mode, spannend en voegen een vleugje rokerigheid toe aan je drankje. In dit artikel delen we de ultieme recepten voor smoky cocktails, zodat je je gasten kunt verrassen met een unieke en onvergetelijke ervaring. Lees verder en ontdek hoe je deze heerlijke bunt kunt maken !

Ben je op zoek naar kwalitatieve rietjes voor jouw cocktails ? Bekijk hier dan de collectie! 

Y a-t-il une technique spécifique pour les cocktails de rookachtige ?

Ja, er est een specifieke techniek voor het maken van rookachtige cocktails. Deze techniek wordt vaak gebruikt om een ​​extra smaakdimensie toe te voegen aan de cocktail en om een ​​visueel spectaculair effect te creëren.

De techniek begint meestal met het gebruik van een rookgenerator, die rook Produceert. Deze rookgenerator kan verschillende vormen hebben, zoals een rookpistool of een rookmachine. De rook wordt vervolgens gevangen in een afgesloten container, zoals een glassn stolp of een cocktailshaker.

Om de rookachtige smaak aan de cocktail toe te voegen, worden de ingrediënten van de cocktail blootgesteld aan de rook. Dit kan op verschillende manieren gebeuren, afhankelijk van het recept. Cocktails sommige worden gemaakt door de rook in de cocktailshaker te laten, terwijl andere cocktails de rook toevoegen aan een afgesloten glas en deze even laten staan. Op deze manier kunnen de aroma's van de rook in de cocktail doordringen en een subtiele rokerige smaak geven.

Het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het gebruik van rook in cocktails, aangezien het een sterke smaakkan hebben. Begin met een kleine hoeveelheid rook en pas deze naar smaak aan. Experimenteer met verschillende soorten rookhout en rookzout om verschillende smaken te creëren. Vergeet niet om de rookachtige techniek te combineren met andere smaakvolle ingrediënten om een ​​gebalanceerde en smaakvolle cocktail te maken.

Welke bu en ingrediënten heb ik nodig als ik een rookachtige cocktail wil maken?

Als je een rokerige cocktail wilt maken, heb je een paar specifieke dranken en ingrediënten nodig om die gewenste rokerige smaak te bereiken. Hier zijn enkele suggestions :

1. Whisky : Kies een whiskey met een rokerig karakter, zoals een Islay whisky. Deze whiskies worden meestal gedistilleerd met turf, wat zorgt voor die kenmerkende rokerige smaak.

2. Mezcal : Mezcal est un sterke bu au Mexique, vergelijkbaar met tequila maar met een rokerigere smaak. Kies voor een mezcal met een hoog rokerigheidsgehalte om die gewenste rokerige toets toe te voegen aan je cocktail.

3. Rookhout of rookzout : Si un rokerige supplémentaire sonne comme un cocktail, vous pouvez expérimenter avec rookhout of rookzout. Voeg un petit morceau de rookhout toe avec mon cocktailshaker et sa protection contre la porte. Il y a un subtil rokerige qui smaak aan je cocktail même. Rookzout peut également être utilisé pour le verre de votre choix pour une touche rokerige supplémentaire.

4. Infusions Rokerige : Je kunt ook zelf rokerige infusies maken om toe te voegen aan je cocktails. Bijvoorbeeld, je kunt rookaroma toevoegen aan een simpele siroop door een stukje rookhout in de siroop te laten trekken. Dit geeft je cocktail een heerlijk rokerig aroma en smaak.

 

Voorbeelden van smoky cocktail réception

Nu je weet welke bu en ingrediënten je nodig hebt, is het tijd om te leren hoe je een smoky cocktail maakt. Hier zijn 5 heerlijke recepten om mee te beginnen :

1. Fumé à l'ancienne :

- 60 ml de whisky rokerige

- 2 traits d'angostura bitter

- 1 suikerklontje

- Een schijfje sinaasappel en kers als recueillant

Est-ce qu'il est cuit dans un verre et avec des bitters angostura. Voeg un couple d'ijsblokjes toe en giet de rokerige whisky eroverheen. Roer het geheel voorzichtig door and garneer met een schijfje sinaasappel en aen kers.

2. Margarita au mezcal fumé :

- 60 ml de mezcal rokerige

- 30 ml de limoensap

- 15 ml d'agavésiroop

- Zeezout pour le verre du verre

- Een schijfje limoen als recueillant

Doe wat zeezout op een klein bordje. Pak een cocktailglas en maak de rand vochtig met een schijfje limoen. Dip de rand van het glas in het zeezout, zodat er een zoutrandje ontstaat. Voeg vervolgens de rokerige mezcal, vers limoensap en agavesiroop toe aan een shaker gevuld met ijs. Schud het geheel goed door en schenk het in het cocktailglas. Garneer a rencontré een schijfje limoen.

3. Fumée et miroirs

: Un cocktail fumé avec un twist.

- 45 ml de whisky rokerige

- 15 ml de vermout zoété

- 10 ml de likeur au marasquin

- 2 traits d'oranjebitters

- Een gekarameliseerd sinaasappelschijfje als recueillant

Voor deze cocktail begin je mets het vullen van een glas met ijs. Voeg de rokerige whisky, zoete vermout, maraschinolikeur en oranjebitters toe. Roer het geheel goed door en garneer met een gekarameliseerd sinaasappelschijfje.

 

4. Feu de camp Negroni

: Een rokerige variante van de klassieke Negroni.

- 30 ml de gin rokerige

- 30 ml de vermout roulé

- 30 ml de Campari

- Een sinaasappelschijfje als recueillant

Vul een glas met ijs en voeg de rokerige gin, rode vermout en Campari toe. Roer est allé à la porte et a rencontré un sinaasappelschijfje.

Rietjes voor je cocktail fumé écologique

Nu je weet hoe je een cocktail fumé maakt, wil je misschien ook nadenken over de bijbehorende rietjes. Plastic rietjes zijn niet alleen schadelijk voor het milieu, maar passen ook niet bij de eco-friendly vibe van je cocktail. Gelukkig zijn er tegenwoordig tal van alternatieven op de markt, zoals bamboe-rietjes, roestvrijstalen rietjes en zelfs eetbare rietjes. Deze eco-friendly rietjes zijn herbruikbaar en biologisch afbreekbaar, waardoor ze een duurzame keuze zijn voor jouw horecabedrijf.

Bij [Naam Bedrijf] bieden wij een race scala aan eco-friendly rietjes aan voor horecabedrijven. Onze rietjes zijn gemaakt van natuurlijke materialen

5. Sour à l'érable fumé

: Une touche originale du whisky sour classique.

- 60 ml de whisky rokerige

- 30 ml vers citroensap

- 15 ml d'ahornsiroop

- 1 aïou

- Een schijfje citroen als recueillant

Begin met het toevoegen van de rokerige whisky, vers citroensap, ahornsiroop en eiwit aan een shaker. Schud krachtig gedurende 10-15 seconden om het eiwit goed op te kloppen. Voeg vervolgens ijs toe aan de shaker en schud opnieuw om de cocktail te koelen. Giet de cocktail door een passoire in een glas en garneer met een schijfje citroen.

 

Cocktails servis avec zonder rietjes ?

Cocktails drinkt men zowel met als zonder rietje. Ben je op zoek naar hoogwaardig kwalitatieve rietjes ? Dan kun je kijken naar onze milieuvriendelijke rietjes van riet of van stro! Bekijk hier de collectie.

Vous aimez ce que vous lisez et vous souhaitez nous soutenir ? Achetez un pack ou envoyez nos pailles écologiques aux restaurateurs !