Rietjes : alles wat je moet weten over rietjes

Rietjes : alles wat je moet weten over rietjes

Ben je op zoek naar stevige, duurzame rietjes? Regardez ici et notre collection.

Bienvenue sur l'article de blog sur rietjes ! In deze post zullen we alles bespreken wat je moet weten over rietjes, van hun oorsprong tot de verschillende soorten die beschikbaar zijn. Als groothandel in milieuvriendelijke producten begrijpen we het belang van duurzaamheid en willen we graag onze expertise delen met iedereen die op zoek is naar milieuvriendelijke rietjes. Rietjes zijn er in alle soorten en maten en tegenwoordig zijn er veel duurzame varianten die bijdragen aan het verminderen van plastic afval. C'est parti : alles over rietjes !

Comment s'est passé votre réponse? L'évolution de Rietjes

Rietjes zijn al eeuwenlang een populair hulpmiddel om drankjes gemakkelijk te consumeren. De oorsprong van rietjes gaat terug tot het oude Egypte, waar ze werden gebruikt om bier te drinken. Deze vroege rietjes waren gemaakt van dunne stengels van planten zoals granen of riet. Door een rietje te gebruiken, konden mensen vloeistoffen drinken zonder hun hoofd achterover te cantelen.

Le temps a commencé pour que vous puissiez vous rendre à d'autres endroits du monde et les préparer pour des passages difficiles. Dans l'ancienne Grèce, des hommes ont acheté des boissons en métal pour ce que vous buvez, tandis que les vieilles bières romaines ont fabriqué de l'or et de l'argent.

In de 19e eeuw werden de eerste papieren rietjes geïntroduceerd. Deze rietjes werden gemaakt van papier dat omhuld was met paraffine om het waterbestendig te maken. Deze papieren rietjes werden al snel populair dans les bars et restaurants.

Tegenwoordig est er een groeiende vraag naar milieuvriendelijke alternatieven voor traditionele plastic rietjes. Door de impact van plastic op het milieu te verminderen, zijn er verschillende duurzame opties beschikbaar gekomen, zoals rietjes gemaakt van bamboe, roestvrij staal, glas en zelfs tarwestro.

 

Pourquoi les hommes rietjes? 

Rietjes pour gemak

Mensen gebruiken rietjes om verschillende redenen. Een van de belangrijkste redenen est gemak. Het gebruik van een rietje maakt het drinken van vloeistoffen gemakkelijker, vooral bij koude dranken met ijsblokjes.

Vlekken op tanden

Il est possible d'obtenir de l'aide pour vous aider à prendre contact avec vous, en précisant que le transporteur est en droit auprès de l'acheteur du monde Brengen avant de vous contacter avec le partenaire. Sommige mensen gebruiken ook rietjes om gevoelige tanden of een gevoelige mond te beschermen.

Hygiène

Daarnaast worden rietjes vaak gebruikt in de horeca om hygiënische redenen. Door een rietje te gebruiken, vermijdt men contact direct tussen de mond en het glas of de fles, wat de verspreiding van ziektekiemen kan verminderen. C'est vooral belangrijk in openbare gelegenheden waar meerdere mensen dezelfde drinkglazen gebruiken.

Une fois que les gens ont changé, ils ont souvent un impact négatif sur le milieu. Ze zijn moeilijk afbreekbaar en dragen bij aan de plasticvervuiling. Daarom kiezen steeds meer mensen en bedrijven voor milieuvriendelijke rietjes.

 

Bekijk hier de collectie duurzame rietjes :

Duurzame Rietjes van Riet

Quel est het verschil tussen alle typen rietjes ?

Rietjes zijn er in alle soorten en maten. We hebben hier ook een opsomming :

herbruikbare rietjes, wegwerp drinkrietjes, eetbare rietjes, buigrietjes... noem maar op er zijn tegenwoordig zoveel verschillende typen rietjes. Het verschil zit 'm in kwaliteit, materiaal en (her)bruikbaarheid. Wil je meer weten over de verschillende varianten, lisez et dites l'article en premier.

 

Wat zijn de voorschriften voor het verkopen van rietjes ?

Als het gaat om het verkopen van rietjes, zijn er bepaalde voorschriften waaraan Horeca bedrijven zich moeten houden. Deze voorschriften hebben betrekking op de materialen en de milieuvriendelijkheid van de rietjes. Hier zijn enkele belangrijke aspecten om rekening mee te houden :

1. Matériau : Het gebruik van plastic wegwerp rietjes is verboden. Om aan de voorschriften te voldoen, wordt het aanbevolen om te kiezen voor rietjes gemaakt van duurzame materialen zoals riet, stro, bamboe, rvs of papier.

2. Composteerbaarheid : Als je composteerbare rietjes wil verkopen, moeten deze voldoen aan de Europese norm EN 13432. Deze norm waarborgt dat de rietjes volledig biologisch afbreekbaar zijn en geen schadelijke stoffen achterlaten.

3. Etikettering : Het is belangrijk om de rietjes duidelijk te labelen met de juiste informatie, zoals het materiaal waarvan ze zijn gemaakt en of ze composteerbaar zijn. Dit helpt klanten om bewuste keuzes te maken en de juiste type materialen voor hun dranken te selecteren.

 

Straw by Straw levert duurzame rietjes aan de horeca. Wij hebben een assortiment van dikke rietjes, korte rietjes, cocktail rietjes en nog veel meer. Alle producten in ons assortiment zijn geschikt als jetable, dus: wegwerp rietjes. Bekijk hier de collectie van duurzame rietjes.

 

 

Vous aimez ce que vous lisez et vous souhaitez nous soutenir ? Achetez un pack ou envoyez nos pailles écologiques aux restaurateurs !